Takie urocze ptysie z mandarynkami są nie tylko pyszne, ale także bardzo piękne. Na pewno spodobają się dzieciom i dorosłym, a przygotowanie jest proste. Najważniejsze jest, aby wybrać pachnące Dojrzałe mandarynki o jasnym smaku.
Składniki
- ciasto francuskie - 300 g
- mandarynki - 4-5 sztuk
- żółtka - 1 rzecz
- cukier puder - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozwałkuj ciasto francuskie cienką warstwą i wytnij z niego te same kółka.
W połowie kółek wykonaj otwór o średnicy mandarynek.
Posmaruj całe koła żółtkiem i ułóż na każdym z nich kółko z otworem. Delikatnie dociśnij.
Obierz mandarynki, pokrój w pierścienie i włóż je do otworu w cieście.
Piecz ptysie przez 20 minut w temperaturze 200 stopni i posyp cukrem pudrem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy