pieczenie 15.02.2022

zielone placki szpinakowe

25 min
4 porcje
Zielone placki szpinakowe
qwartm, stock.adobe.com
0

Zacznij dzień od zdrowego śniadania! Przygotuj pyszne placki szpinakowe. Aby to zrobić, potrzebujesz blendera, ponieważ nie możesz tak drobno posiekać warzyw nożem. Radzę dodać ten przepis do swojego menu dietetycznego.

Składniki

  • mąka - 2 szklanki
  • szpinak - 300 g
  • jaja kurze - 2 kawałki
  • kefir (ciepły) – 1 szkło
  • soda spożywcza - 0,5 łyżeczka
  • cukier - 0,5 łyżeczka
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
  • olej roślinny (bez zapachu) – 50 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel szpinak w blenderze.

Lekko ubij jajka z cukrem, solą i mielonym pieprzem.

W głębokiej misce połącz ciepły kefir i sodę.

Dodaj szpinak, ubite jajka, przesianą mąkę i dobrze wymieszaj.

Rozgrzej olej na patelni, łyżką małe wyspy ciasta i smaż przez 1,5-2 minuty z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy