Robiąc pizzę z owocami morza, pamiętaj, że mają bardzo delikatny smak. Dlatego do bazy radzę wziąć delikatny i neutralny sos, bez wyraźnej kwasowości lub ostrości. To samo dotyczy sera.
Składniki
- kefir - 120 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sól - 1 szczypta
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- mąka - 200-250 g
- sos pomidorowy - 3 art.
- Mozzarella - 100 g
- papryka - 80 g
- czosnek - 2 ząbki
- koktajl morski (rozmrożony) – 140 G
- cebula - 40 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajko solą, dodaj kefir i zioła i wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę i zagnieść ciasto.
Rozwałkuj podstawę pizzy, posmaruj sosem pomidorowym i posyp zmiażdżonym czosnkiem.
Ułóż mozzarellę i ułóż posiekaną paprykę i owoce morza.
Piecz pizzę w piekarniku przez około 17-20 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy