Lemoniada Jagodowa to najlepsze rozwiązanie, gdy masz dość cytrusów. W grę wchodzi kilka czynników jednocześnie. Po pierwsze, jagody są jednocześnie kwaśne i słodkie – idealne do napojów bezalkoholowych. Po drugie, większość z nich ma jasny smak i aromat, które chętnie oddają.
Składniki
- woda mineralna - 1 L
- syrop cukrowy - 100 ml
- pomarańcza - 2 kółko
- Limonka - 2 kółko
- truskawka - 1 garść
- Malina - 1 garść
- Borówka - 1 garść
- porzeczka - 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój truskawki i cytrusy.
Wyślij owoce i jagody do dzbanka.
Dodaj syrop lub cukier do smaku.
Napełnij lemoniadę sodą, wymieszaj i pozwól jej trochę zaparzyć.
Dodaj lód i miętę według uznania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy