Jeśli wolisz pizzę na obszernym puszystym cieście – to właśnie ona. Dzisiaj powiem Ci, jak obejść się bez piekarnika i ugotować go na patelni. Bardzo szybko i wygodnie, zwłaszcza gdy trzeba zrobić kilka sztuk z rzędu.
Składniki
- jaja kurze - 1 rzecz
- masło - 2 art.
- mleko - 0.5 szklanki
- cukier - 1 art.
- mąka - 1 szklanka
- woda - 30 ml
- sól - 0.5 łyżeczka
- suche drożdże - 1 CZ. l.
- sos pomidorowy - 3 art.
- kiełbasa - 100 g
- pomidory - 1 rzecz
- ser - 80 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj jajko z mlekiem, wodą, cukrem i miękkim masłem. Dodaj sól, mąkę i drożdże.
Zagnieść ciasto i pozostawić na 40 minut. Rozwałkuj, włóż na patelnię i pozostaw na kolejne 10.
Ułóż posiekaną kiełbasę i pomidory na wierzchu. Posyp tartym serem.
Piecz pizzę na patelni pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy