pieczenie 24.11.2022

Pizza na patelni z majonezem i kwaśną śmietaną

1 godz. 10 min.
4 porcje
Pizza na patelni z majonezem i kwaśną śmietaną
NARONG, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz pizzę na obszernym puszystym cieście – to właśnie ona. Dzisiaj powiem Ci, jak obejść się bez piekarnika i ugotować go na patelni. Bardzo szybko i wygodnie, zwłaszcza gdy trzeba zrobić kilka sztuk z rzędu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj jajko z mlekiem, wodą, cukrem i miękkim masłem. Dodaj sól, mąkę i drożdże.

Zagnieść ciasto i pozostawić na 40 minut. Rozwałkuj, włóż na patelnię i pozostaw na kolejne 10.

Ułóż posiekaną kiełbasę i pomidory na wierzchu. Posyp tartym serem.

Piecz pizzę na patelni pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy