pieczenie 16.02.2022

naleśniki z młodą cukinią

25 min
5 porcji
Naleśniki z młodą cukinią
dashtik, stock.adobe.com
0

Możesz gotować naleśniki przynajmniej codziennie. Zawsze znajdzie się nowy przepis, oryginalny dodatek lub coś, co od dawna chciałem spróbować. Dziś oferuję ciekawą opcję na ryazhenka. Ciasto jest miękkie i lekko kwaśne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj młodą cukinię na drobnej tarce.

Posyp solą i pozostaw na 10-15 minut w temperaturze pokojowej.

Wyciśnij startą cukinię z powstałego soku.

W osobnym pojemniku wymieszaj ciepłe sfermentowane mleko i sodę.

Dodaj lekko ubite jajka, mąkę i startą cukinię. Mieszaj, aż będzie gładka.

Łyżką małe placki na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażyć z obu stron na złoty kolor i ułożyć na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy