Uniwersalny przepis na każdą okazję. Takie naleśniki można gotować na lunch i kolację, podawać z sosami lub keczupem, z sałatką lub bez. Obieranie ziemniaków nie jest konieczne, wystarczy dokładnie spłukać. Dzielę się z Tobą moim ulubionym przepisem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz ziemniaki i marchewki, zetrzyj.
Drobno posiekaj zioła i obraną cebulę.
Lekko ubij jajko solą, mielonym pieprzem i kwaśną śmietaną.
Dodaj sodę, zioła, ziemniaki, cebulę, marchewkę i czosnek przepuszczony przez prasę.
Dodaj mąkę i mieszaj, aż będzie gładka.
Rozgrzej olej na patelni, wyłóż łyżką małe wyspy ciasta, aby uzyskać pożądany kształt. Smażyć na złoty kolor z obu stron i ułożyć na papierowej serwetce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy