Ajar khachapuri nie jest najwygodniejszym daniem do gotowania na patelni. Ale nadal jest to możliwe, a dziś powiem Ci, jak najlepiej to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, nic skomplikowanego, jeśli od razu weźmiesz pod uwagę wszystkie niuanse.
Składniki
do testu:
- twaróg - 150 g
- mąka - 35 g
- ser (tarty) – 40 g
- białka jaj - 1 rzecz
- sól - 1 szczypta
do nadzienia:
- ser Adyghe - 20 g
- Suluguni - 20 g
- żółtka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj twaróg przez sito i wymieszaj wszystkie składniki ciasta, aż będą gładkie.
Uformuj tortillę w kształt łodzi o grubości około 2 cm.
Smaż łódkę przez 3 minuty na odrobinie oleju i odwróć.
Zrób wgłębienie na wierzchu łyżeczką i włóż tam żółtko.
Posyp wszystko startym serem suluguni i Adyghe.
Gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy