pieczenie 22.01.2022

Charlotte na śmietanie

1 godz. 0 min.
10 porcji
Charlotte na śmietanie
Anna81, stock.adobe.com
0

Istnieje wiele przepisów na popularną Charlotte. Lubię gotować z kwaśną śmietaną. Ciasto jest miękkie, smaczne i bardziej satysfakcjonujące. Ponadto Charlotte na kwaśnej śmietanie nie jest tak kapryśna, więc nawet początkujący kucharz z łatwością poradzi sobie z zadaniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obrać z nasion i skórki, pokroić w drobną kostkę.

Ubij jajko z cukrem i solą na puszystą pianę.

Dodaj śmietanę zmieszaną z sodą i dobrze wymieszaj.

Dodaj przesianą mąkę i zagniataj ciasto, aż będzie gładkie.

Posmaruj formę masłem i rozłóż połowę ciasta.

Dodaj jabłka i polej resztą ciasta.

Piecz Charlotte przez 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy