pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z grzybami z ciasta francuskiego

40 min
4 porcje
Chaczapuri z grzybami z ciasta francuskiego
Kuzenkova, stock.adobe.com
0

Grzyby to kolejne cudowne, soczyste nadzienie chaczapuri, o którym często się zapomina. W rzeczywistości mogą to być dowolne grzyby, ale wolę pieczarki, ponieważ mają jasny smak z aromatem i szybciej się gotują.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj grzyby i cebulę i smaż, aż wilgoć wyparuje. Wymieszaj z posiekanymi ziołami i startym serem.

Rozwałkuj ciasto i pokrój na kawałki. Na każdym z nich ułóż nadzienie i zawiń rogi chaczapuri do góry.

Piec w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez około 25 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy