Do tej pizzy używa się gotowego ciasta francuskiego, więc przygotowanie pysznego ciasta zajmuje minimum czasu. Oprócz kiełbasek i sera można również użyć warzyw, boczku, mięsa, grzybów, pikli i oliwek.
Składniki
- ciasto francuskie - 160 g
- sos pomidorowy - 4 art.
- cebula (mały) – 1 rzecz
- parówki - 2-3 kawałki
- ser (solidny) – 70 g
- bazylia (do podania) – kilka listków
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyjmij ciasto francuskie z zamrażarki i pozwól mu się rozmrozić. Nie musisz czekać, aż ciasto stanie się bardzo miękkie. Wyłóż blachę do pieczenia folią i połóż na niej ciasto.
Posmaruj ciasto sosem pomidorowym. Możesz wziąć keczup.
Pokrój cebulę w cienkie paski i połóż na cieście. Możesz wziąć słodką czerwoną cebulę.
Pokrój kiełbaski w plasterki i równomiernie rozłóż na powierzchni ciasta.
Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce i rozprowadź na całej powierzchni pizzy. Umieść blachę do pieczenia w gorącym piekarniku. Piec w 180 stopniach przez 15 minut.
Ostudź gorącą pizzę, a następnie pokrój na porcje, dodaj świeżą bazylię i podawaj.