pieczenie 11.02.2022

naleśniki serowe z koperkiem

1 godz. 0 min.
15 naleśniki
Naleśniki serowe z koperkiem
0

Naleśniki serowe można przygotować z dowolnego sera, a także świeżych lub mrożonych warzyw według własnego gustu. W razie potrzeby zawiń w takie naleśniki jakieś nadzienie, na przykład mięso lub grzyby. Dzielę się moim przepisem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W misce ubij kilka jajek, dodaj cukier i sól.

Naleśniki serowe z koperkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj całą objętość mąki i 1/3 mleka. Mieszaj trzepaczką, aż powstanie gęste ciasto bez grudek. Następnie wlej mleko, aż osiągniesz pożądany stopień gęstości.

Naleśniki serowe z koperkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Następnie wlej olej roślinny i wymieszaj ciasto.

Naleśniki serowe z koperkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj starty ser i drobno posiekany koperek. Wymieszaj i pozostaw ciasto na 15 minut do zaparzenia.

Naleśniki serowe z koperkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Nasmaruj gorącą patelnię olejem do smażenia i wlej trochę ciasta, rozprowadź na patelni. Smaż przez kilka minut na małym ogniu. Z drugiej strony smaż przez kolejną minutę lub półtorej.

Naleśniki serowe z koperkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Smaż naleśniki, aż skończy się ciasto. Podawaj je na ciepło lub na ciepło, możesz z kwaśną śmietaną.

Naleśniki serowe z koperkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy