pieczenie 27.01.2023

Ajar khachapuri z gotowego ciasta

45 min
4 porcje
Adżarskie chaczapuri z gotowego ciasta
0

Jeśli nie masz czasu ani ochoty na samodzielne majstrowanie przy cieście, możesz wziąć gotowe opakowanie. Wybierz świeże ciasto drożdżowe i pozwól mu całkowicie się rozmrozić. A co dalej – przeczytaj ten przepis!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ciasto na kawałki, rozwałkuj prostokąty i odstaw na 20 minut.

Adżarskie chaczapuri z gotowego ciasta: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Rozłóż trochę nadzienia serowego po bokach i zwiń ciasto, tworząc Brzeg łodzi.

Adżarskie chaczapuri z gotowego ciasta: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Ściśnij krawędzie i uformuj łódki. Włóż do środka startego suluguni.

Adżarskie chaczapuri z gotowego ciasta: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Posmaruj boki ubitym żółtkiem i piecz chaczapuri w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Adżarskie chaczapuri z gotowego ciasta: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dodaj żółtko do gorącego sera i od razu podawaj.

Adżarskie chaczapuri z gotowego ciasta: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy