pieczenie 05.02.2023

babeczki czekoladowe z jagodami

35 min
16 porcji
Babeczki z czekoladowymi kroplami i jagodami
0

Uwielbiam robić babeczki. W przeciwieństwie do babeczek nie trzeba ich ubijać mikserem, co oznacza, że proces przebiega powoli i spokojnie. Przede wszystkim moja rodzina uwielbia babeczki z czekoladowymi kroplami i jagodami. To naprawdę pyszne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj jagody, opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku. Połącz przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i wanilinę.

Babeczki z czekoladowymi kroplami i jagodami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Osobno wymieszaj lekko ubite jajka, stopione masło i ciepłe mleko.

Babeczki z czekoladowymi kroplami i jagodami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wlej płynny przedmiot do suchego i zagniataj ciasto.

Babeczki z czekoladowymi kroplami i jagodami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj jagody, krople czekolady i delikatnie wymieszaj.

Babeczki z czekoladowymi kroplami i jagodami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Napełnij Silikonowe Formy do jednej trzeciej i ostrożnie przestaw na blachę do pieczenia.

Babeczki z czekoladowymi kroplami i jagodami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Piecz przez 15-20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Babeczki z czekoladowymi kroplami i jagodami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz