Zazwyczaj ajar khachapuri gotuje się na cieście drożdżowym. Ale zdarza się, że chcesz czegoś nowego lub po prostu nie masz pod ręką torby drożdży. To wcale nie jest powód, aby rezygnować z ulubionych wypieków, a następnie powiem ci, co robić.
Składniki
do testu:
do nadzienia:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz kefir, sodę, sól i cukier. Pozostaw na 2 minuty.
Dodaj masło i przesianą mąkę, zagnieść elastyczne ciasto, podzielić na 4 części i odstawić na kolejne 20 minut.
Rozwałkuj ciasto na prostokąty, ściśnij krawędzie i uformuj łódki.
Zetrzyj cały ser i włóż do łodzi.
Piecz chaczapuri w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj żółtko i gotuj przez kolejną minutę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy