Przejrzałe banany świetnie nadają się do tego przepisu. Nie będą widoczne, ale ciasto okaże się tak słodkie i bardzo aromatyczne, jak to możliwe. Jednocześnie można zmniejszyć ilość cukru. Babeczki bananowe uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli.
Składniki
- mąka - 300 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mleko (ciepły) – 100 ml
- proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
- cukier - 150 g
- sól - 0,25 łyżeczka
- wanilina - na czubku noża
- Olej roślinny - 3 art.
- banany (Dojrzałe) – 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, wanilinę i sól.
Osobno wymieszaj olej roślinny, lekko ubite jajka i ciepłe mleko.
Wlej płynny przedmiot do suchego i wymieszaj.
Obierz i posiekaj banany. Aby to zrobić, można je pokroić, zetrzeć lub zmiażdżyć widelcem.
Wrzuć banany do miski z ciastem i wymieszaj.
Napełnij przygotowane kokilki do dwóch trzecich.
Piecz babeczki bananowe przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy