pieczenie 21.02.2022

paszteciki z łososia i ziemniaków

1 godz. 0 min.
4 porcje
Placki z łososiem i ziemniakami
0

Aby przygotować takie ciasta, możesz użyć dowolnego ciasta-drożdżowego lub francuskiego. Jest to wygodne, jeśli jest przechowywane w gotowej postaci zamrożonej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój rozmrożoną lub schłodzoną rybę na małe kawałki – jeden kawałek na placek. Lekko go posolić.

Placki z łososiem i ziemniakami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój ziemniaki w plasterki i gotuj przez 5-7 minut w osolonej wodzie. Posyp ziołami i polej oliwą z oliwek.

Placki z łososiem i ziemniakami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Ciasto podzielić na kulki i rozwałkować w cienkie kółko o średnicy około 10 cm.

Placki z łososiem i ziemniakami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Umieść ziemniaki na środku koła ciasta, a rybę na wierzchu.

Placki z łososiem i ziemniakami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Delikatnie ściśnij brzegi ciasta, tworząc mały placek. Umieść obrabiany przedmiot na macie silikonowej lub na blasze wyłożonej pergaminem. Połóż pozostałe półfabrykaty obok siebie i posmaruj każde ciasto żółtkiem.

Placki z łososiem i ziemniakami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Piecz placki w 180 stopniach przez około 15-20 minut. Podawaj na ciepło lub na ciepło.

Placki z łososiem i ziemniakami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz