Czasami na diecie ketonowej tak bardzo chcesz chleba, aby zafundować sobie klasyczną kanapkę lub tosty śniadaniowe. Dzięki temu prostemu przepisowi na mój chleb ketonowy nie możesz sobie niczego odmówić!
Składniki
- mąka (niskowęglowodanowy) – 340 g
- woda - 400 ml
- suche drożdże - 15 g
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Weź mąkę o niskiej zawartości węglowodanów (na przykład siemię lniane, migdały, sezam, kokos, z nasion słonecznika). Jeśli masz kilka różnych rodzajów, możesz zrobić mieszankę.
Dodaj ciepłą (nie więcej niż 40 stopni) wodę, drożdże i sól.
Zagnieść miękkie ciasto.
Umieść ciasto w naczyniu do pieczenia wyłożonym papierem do pieczenia. Pozostaw ciasto na 30 minut w ciepłym miejscu bez przeciągów, aby dobrze pasowało.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz chleb przez 55-60 minut.
Niech chleb Keto ostygnie, umieszczając go na ruszcie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy