
Nigdy nie przestaję podziwiać potraw z powolnej kuchenki! Nawet zwykła zapiekanka jest uzyskiwana na poziomie arcydzieł restauracji. A co najważniejsze - wszystko to przy minimalnym wysiłku i stracie czasu. Wypróbuj ten przepis i przekonaj się o wszystkim!
Składniki
- kalafior - 500 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- ser (solidny) – 100 g
- śmietana - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda - 2 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podziel kalafior na różyczki, odetnij szorstkie części.
Umieść kapustę w misce wolnowaru, przykryj wodą i gotuj przez 10 minut.
Wrzuć kapustę do durszlaka i poczekaj, aż płyn całkowicie spłynie.
Zetrzyj twardy ser.
Jajka lekko ubij ze śmietaną, solą i mielonym pieprzem.
Posmaruj miskę wolnowaru olejem, włóż kalafior.
Dodaj ser, polewę jajeczną i delikatnie wymieszaj. Zamknij pokrywkę i aktywuj program "Pieczenie" na 30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy