dania główne 02.02.2022

Roladki z kurczaka pod serem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Roladki z kurczaka pod serem
StockphotoVideo, stock.adobe.com
0

Takie urocze bułki są specjalnie wykonane, aby były wygodne do jedzenia w porcjach. Dobre danie na świąteczną ucztę lub rodzinny obiad. Stopiony ser nadaje nie tylko delikatny smak i piękną rumianą skórkę, ale także pomaga bułkom zachować kształt.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój każdy filet, rozwiń książką i ubij w cienką warstwę. Posyp przyprawami.

Drobno posiekaj cebulę z grzybami i smaż je, aż wilgoć wyparuje.

Rozłóż nadzienie na kurczaku, zwiń bułki i włóż je do formy.

Piec 30 minut pod folią w 180 stopniach.

Posyp bułki startym serem i piecz przez około 15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy