Takie urocze bułki są specjalnie wykonane, aby były wygodne do jedzenia w porcjach. Dobre danie na świąteczną ucztę lub rodzinny obiad. Stopiony ser nadaje nie tylko delikatny smak i piękną rumianą skórkę, ale także pomaga bułkom zachować kształt.
Składniki
- filet z kurczaka - 4 kawałki
- pieczarki - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- ser - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój każdy filet, rozwiń książką i ubij w cienką warstwę. Posyp przyprawami.
Drobno posiekaj cebulę z grzybami i smaż je, aż wilgoć wyparuje.
Rozłóż nadzienie na kurczaku, zwiń bułki i włóż je do formy.
Piec 30 minut pod folią w 180 stopniach.
Posyp bułki startym serem i piecz przez około 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy