Taka zapiekanka nie jest gorsza od pełnego ciasta. Można by było zrobić to słodkie, ale ja wolę dodać twardy ser, sól, zioła i trochę więcej przypraw do nastroju. Ryż i twaróg pozwalają eksperymentować we wszystkich kierunkach.
Składniki
- ryż (gotowane) – 300 g
- twaróg - 300 g
- ser - 100 g
- czosnek - 3 ząbki
- jaja kurze - 3 kawałki
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Zieleń - 5 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg przez sito i wymieszaj z gotowanym ryżem.
Dodaj starty ser, mielony czosnek, zioła i przyprawy.
Dodaj jajka, wszystko ponownie wymieszaj i włóż do wysmarowanej miski multicookera.
Gotuj zapiekankę przez godzinę w trybie "Pieczenie".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy