dania główne 22.01.2022

gulasz wołowy z adjika

1 godz. 10 min.
4 porcje
Gulasz wołowy z adżiką
A_Lein, stock.adobe.com
0

Historia gulaszu rozpoczęła się ponad dwa tysiące lat temu. W dzisiejszych czasach danie nie traci popularności. Często jest przygotowywany, wciąż wymyślając coraz to nowe opcje. Niedawno odkryłem przepis na wołowinę z adjika.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, osusz i pokrój na małe kawałki.

Obierz cebulę, czosnek i posiekaj.

Rozgrzej olej na patelni, ułóż wołowinę i dobrze zrumień ze wszystkich stron.

Dodaj cebulę, czosnek i smaż przez 4-5 minut.

Dodaj adjika, sos pomidorowy, liść laurowy i chmiel suneli. Gotuj przez kolejne 5 minut, ciągle mieszając.

Wlej wodę zmieszaną z mąką, solą i gotuj przez 40 minut pod przykryciem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy