Klasyczna zapiekanka z twarogu z dynią to przepis, który nie zaszkodzi żadnej gospodyni domowej. Proponuję dodać trochę różnorodności kosztem przypraw. A reszta dyni zrobi wszystko sama. Tym razem dodajemy tłuczone ziemniaki do twarogu, a nie kawałki.
Składniki
- twaróg - 300 g
- Dynia - 300 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- skrobia - 2 art.
- cukier - 3 art.
- mleko - 50 ml
- przyprawy i przyprawy (cynamon, imbir, gałka muszkatołowa) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój dynię na kawałki, gotuj lub piecz do miękkości i zetrzyj na puree.
Przetrzyj twaróg przez sito. Ubij jajka z mlekiem i cukrem.
Wymieszaj wszystkie składniki i dodaj skrobię. Dodaj przyprawy do smaku.
Włóż masę do formy i piecz w piekarniku przez 40-45 minut w 170 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy