dania główne
20.06.2022
Zapiekanka ziemniaczana ze śmietaną i koncentratem pomidorowym
1 godz. 0 min.
4 porcje
Tradycyjny sos-sos z kwaśnej śmietany i koncentratu pomidorowego doskonale uzupełnia zarówno ziemniaki, jak i mięso mielone. Przy całej prostocie zapiekanka jest soczysta i smaczna. A potem powiem Ci, jak lepiej go ugotować.
Składniki
- ziemniaki - 700 g
- mięso mielone - 400 g
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ser - 100 g
- śmietana - 150 g
- pasta pomidorowa - 2 art.
- bulion mięsny - 2-3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz śmietanę, pomidor, bulion i przyprawy.
Posiekaj cebulę, wymieszaj z mięsem mielonym, włóż do formy i napełnij połową nadzienia.
Pokrój ziemniaki na talerze, ułóż je na wierzchu, a także polej kwaśną śmietaną z pomidorem.
Przykryj wszystko startym serem i gotuj w piekarniku przez 40-45 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy