Najbardziej soczyste i delikatne żeberka wieprzowe uzyskuje się bezwarunkowo w piekarniku. A nawet nie tylko w piekarniku, ale w rękawie. Ze względu na to, że Rękaw nie uwalnia soków i pary, mięso pozostaje tak miękkie, jak to możliwe i dobrze nasączone.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 1.3 kg
- Olej roślinny - 100 ml
- sos sojowy - 4 art.
- ziarnista musztarda - 2 art.
- sok z cytryny - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wszystkie składniki marynaty z wyjątkiem samych żeber.
Marynuj żeberka przez 1-1, 5 godziny w temperaturze pokojowej.
Wyślij je do rękawa do pieczenia i gotuj w piekarniku przez godzinę w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy