chrupiąca kiszona kapusta w słoiku na zimę

20 min
12 porcji
Chrupiąca kiszona kapusta w słoiku na zimę
sergign, stock.adobe.com
0

Rosyjskie gospodynie domowe zajmowały się Kiszeniem kapusty w dawnych czasach. Następnie używano do tego beczek, teraz preferowane są mniejsze objętości. Dzisiaj powiem Ci, jak gotować chrupiącą kiszoną kapustę w słoiku. Przepis sprawdzony, więc sukces gwarantowany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę w cienkie paski.

Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Połącz warzywa w szerokim rondlu lub misce. Dodaj cukier, sól i rozgnieć rękami.

Rozłóż obrabiany przedmiot w słoikach, dobrze ubijając pięściami i pozostaw na 1 dzień w ciepłym miejscu.

Zamknij słoiki nylonowymi pokrywkami i przenieś w chłodne, ciemne miejsce. Za tydzień kapusta kiszona będzie gotowa.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy