dania główne
13.08.2022
owsianka ryżowa ze skondensowanym mlekiem w powolnej kuchence
50 min
2 porcje
Wszyscy miłośnicy słodkiej owsianki ryżowej zdecydowanie powinni spróbować przynajmniej raz ugotować ją ze skondensowanym mlekiem. Co więcej, nie sprawia to żadnych dodatkowych kłopotów. Następnie powiem Ci, jak zrobić to poprawnie w powolnej kuchence.
Składniki
- ryż - 1 szkło
- woda - 4 szklanki
- mleko skondensowane - 100 g
- masło - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz ryż do czystej wody i włóż do miski wolnowaru.
Wymieszaj wodę ze skondensowanym mlekiem i wlej tam to samo.
Gotuj w trybie owsianki przez około 50 minut.
5 minut przed końcem dodaj masło.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy