dania główne 22.01.2022

kotlety z mięsa królika

35 min
4 porcje
Kotlety z mięsa królika
san_ta, stock.adobe.com
0

Z delikatnego mięsa królika można zrobić bardzo smaczne kotlety. Przepis jest dość prosty. Przygotuj odpowiednie składniki i odpowiednie naczynia. Wolę używać dużej, grubościennej patelni z pokrywką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filety z królika opłucz, osusz ręcznikami papierowymi i przełóż przez maszynkę do mięsa.

Pokrój biały chleb na małe kawałki i namocz w ciepłym mleku.

Pokrój marchewki i obraną cebulę.

Połącz mięso mielone, jajko, sól, mielony pieprz, lekko wyciśnięty chleb i połowę cebuli.

Uformuj rękami małe placki tej samej wielkości i umieść na rozgrzanej patelni z olejem.

Smaż kotlety na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony.

Na głębokiej patelni rozgrzej trochę oleju, dodaj marchewkę, pozostałą cebulę i smaż na złoty kolor.

Wlej gorący bulion i gotuj przez 3 minuty.

Ostrożnie ułóż smażone placki, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy