dania główne 14.07.2022

udka z kurczaka w majonezie na patelni

30 min
2 porcje
Udka z kurczaka w majonezie na patelni
whitestorm, stock.adobe.com
0

Majonez zawsze nadaje udkom kurczaka najlepszą chrupiącą skórkę. Wyglądają tak apetycznie, że po prostu nie można odmówić. Najczęściej takie danie gotuje się w piekarniku, ale w rzeczywistości wystarczy zwykły piec i patelnia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Nakłuć udka kurczaka widelcem i natrzeć przyprawami.

Smaż je na patelni ze wszystkich stron, aż będą złote.

Posmaruj nogi majonezem, wlej wodę i gotuj kurczaka pod przykryciem przez kolejne 10 minut.

W trakcie procesu Odwróć nogi i ponownie posmaruj majonezem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy