dania główne 22.01.2022

Puree z dyni

25 min
3 porcje
Puree z dyni
M.studio, stock.adobe.com
0

Jeśli nadal nie lubisz puree z dyni-po prostu nie wiesz, jak to zrobić! Mówię Ci, jak zrobić pyszny, pachnący i piękny dodatek, który dosłownie rozpływa się w ustach. Idealny dodatek do pieczonego drobiu i mięsa!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię i Nasiona, grubo posiekaj i włóż do rondla.

Dodaj pół szklanki wody i gotuj pod przykryciem do miękkości.

Zmiksuj dynię za pomocą blendera lub tłuczka-jak wolisz.

Dodaj masło i mleko i jeszcze raz przerwij. Lepiej wlać mleko w kilku seriach, aby dostosować konsystencję puree.

Jeśli chcesz dodać sól i przyprawy – zrób to na samym końcu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy