Jeśli lubisz złożone i niezwykłe nadzienia w pieczonych mięsach, wypróbuj ten przepis na roladę z indyka. Tutaj owoce, jagody, orzechy i miód są najlepsze od razu. Bardzo eleganckie i świąteczne danie, które z pewnością podbije wszystkich Twoich gości.
Składniki
- pierś z indyka - 500 g
- suszone morele - 80 g
- żurawina - 80 g
- jabłka - 1 rzecz
- orzechy - 80 g
- miód - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj suszone morele, jabłka i orzechy. Dodaj żurawinę z miodem, wymieszaj i dopraw do smaku.
Rozłóż i ubij pierś z indyka. Połóż na nim nadzienie i zwiń rolkę.
Owinąć folią i piec bułkę w piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy