Smakosze doceniają filety z jesiotra za szczególną delikatność i wyrafinowany smak. Ryba jest uważana za przysmak i najczęściej jest przygotowywana na święta. Jeśli taki jest planowany, ugotuj jesiotra na grillu. Twoi goście będą mile zaskoczeni.
Składniki
- jesiotr (filet) – 1 kg
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - 8 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety z jesiotra, opłucz i osusz ręcznikiem papierowym.
Złóż rybę do miski, dodaj zmielony pieprz, sól i oliwę z oliwek. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 15 minut.
Ułóż kawałki jesiotra na wysmarowanym ruszcie i gotuj na grillu przez 20 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy