dania główne 19.07.2023

jesiotr na grillu

30 min
4 porcje
Jesiotr na grillu
olinchuk, stock.adobe.com
0

Smakosze doceniają filety z jesiotra za szczególną delikatność i wyrafinowany smak. Ryba jest uważana za przysmak i najczęściej jest przygotowywana na święta. Jeśli taki jest planowany, ugotuj jesiotra na grillu. Twoi goście będą mile zaskoczeni.

Składniki

  • jesiotr (filet) – 1 kg
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - 8 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety z jesiotra, opłucz i osusz ręcznikiem papierowym.

Złóż rybę do miski, dodaj zmielony pieprz, sól i oliwę z oliwek. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 15 minut.

Ułóż kawałki jesiotra na wysmarowanym ruszcie i gotuj na grillu przez 20 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy