dania główne 22.01.2022

pierogi uzbeckie & 171; Chuchwara & 187;

1 godz. 30 min.
4 porcje
Uzbeckie pierogi
Ryzhkov, stock.adobe.com
0

Uzbekowie robią tak małe pierogi, że ich cierpliwości można tylko zazdrościć. Ale danie okazuje się smaczne i niezwykłe. Spróbuj i przygotować ten oryginalny smakołyk!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przesiej mąkę do szerokiej miski, Zbierz zjeżdżalnią i zrób małe wgłębienie na środku.

Dodaj jajko, sól i zagnieść plastikowe ciasto. W razie potrzeby możesz dodać kilka łyżek wody.

Przykryj ciasto ręcznikiem i pozostaw na 15-20 minut.

Połącz mieloną jagnięcinę, sól, zmieloną czerwoną paprykę i kolendrę.

Ponownie zagnieść ciasto i podzielić na trzy kawałki.

Rozwałkuj kawałek ciasta wałkiem do ciasta w cienką warstwę. Wytnij kwadraty o wymiarach 4 x 4 centymetry.

Połóż pół łyżeczki nadzienia na środku kwadratu. Złóż ciasto za pomocą szalika i przyklej przeciwległe krawędzie wokół palca. Powtórz z resztą ciasta i nadzieniem.

Dodaj sól do wrzącej wody i dodaj chuchvara. Gotuj przez 4 minuty po ugotowaniu.

Wrzuć chuchvarę do durszlaka, wymieszaj z masłem i drobno posiekanym koperkiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy