Zrób dziś niezwykły omlet. Dodaj swoje ulubione warzywa, ser, a danie stanie się nie tylko smaczniejsze, ale także zdrowsze. Często gotuję z kalafiorem. Lepiej jest najpierw trochę ugotować, w przeciwnym razie nie będzie miał czasu na upieczenie.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podziel kalafior na małe kwiatostany i gotuj w osolonej wodzie przez 5-7 minut.
Wrzuć kapustę do durszlaka i ostudź.
Pokrój pomidory na małe kawałki. Zetrzyj ser.
Rozbij jajka do miski, dodaj sól, przyprawy, mleko i wstrząśnij widelcem, aż będą gładkie.
Dodaj kalafior, pomidory, ser i delikatnie wymieszaj.
Nasmaruj formę olejem, wlej obrabiany przedmiot i przykryj podwójną warstwą folii.
Piecz przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, następnie ostrożnie zdejmij folię i kontynuuj pieczenie przez kolejne 5-7 minut.