dania główne 22.01.2022

wieprzowina z majonezem pieczona w piekarniku

2 godz. 0 min.
6 porcji
Wieprzowina z majonezem pieczona w piekarniku
tycoon101, stock.adobe.com
0

Gdy nie ma ochoty wymyślać skomplikowanych marynat, możesz po prostu ugotować wieprzowinę z majonezem w piekarniku. Zgodnie z tym przepisem soczyste są nawet najchudsze kawałki mięsa bez tłuszczu. Najważniejsze jest, aby dodać sól na końcu i ostrożnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym i odetnij filmy.

Posmaruj mięso majonezem, posyp zmielonym czarnym pieprzem. Nie musisz jeszcze solić.

Zawiń wieprzowinę w folię i pozostaw w temperaturze pokojowej na 2 godziny.

Przenieś mięso do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny.

Ostrożnie rozłóż folię, posyp solą ze wszystkich stron i piecz przez kolejne 20 minut.

Pokrój gotową pieczoną wieprzowinę na małe kawałki i podawaj z natką pietruszki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy