Do tego przepisu wolę używać aromatycznych ziół i orzeszków ziemnych lub mieszanki orzechów laskowych, migdałów i orzechów nerkowca. Obie opcje są bardzo dobre. Pamiętaj jednak, że w bułce z kurczakiem nie powinno być za dużo orzechów, w przeciwnym razie gorzej utrzyma swój kształt.
Składniki
- filet z kurczaka - 500 g
- orzechy - 100 g
- Zieleń - 4 gałązki
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż i ubij kawałki kurczaka, aby uzyskać solidną cienką warstwę. Natrzyj go przyprawami.
Drobno posiekaj zioła i czosnek, grubo posiekaj orzechy. Rozłóż nadzienie na kurczaku.
Zwinąć ciasną rolkę, owinąć folią i piec w piekarniku przez 45 minut w temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy