Wielu niezasłużenie zapomina o owsiance jęczmiennej i to na próżno. To świetna odmiana na tle bardziej znanego ryżu, kaszy gryczanej i płatków owsianych. Proponuję spróbować takiej satysfakcjonującej i zdrowej opcji z grzybami i kukurydzą.
Składniki
- kasza jęczmienna - 1 szkło
- woda - 2.5 szklanki
- Grzyby - 150 g
- kukurydza - 100 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby i smaż na oleju bezpośrednio w misce multicookera przez 5-7 minut w trybie "smażenia".
Dodaj kukurydzę i umyte kasze, smaż przez kolejne 5-7 minut, mieszając.
Wlej wodę, dopraw do smaku i gotuj owsiankę przez 35 minut w trybie "owsianka".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy