dania główne 11.08.2022

owsianka ryżowa w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
2 porcje
Owsianka ryżowa w powolnej kuchence
Lidia Rewiako, stock.adobe.com
0

Owsianka ryżowa jest gotowana na kuchence, podobnie jak zwykły ryż, ale z pewnymi osobliwościami. Jednak Opcje się nie kończą. Dlatego dzisiaj proponuję zrobić to w powolnej kuchence. Szybko, smacznie i bez wysiłku!

Składniki

  • ryż - 1 szkło
  • mleko - 4 szklanki
  • masło - 40 g
  • cukier - 3 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie opłucz ryż do czystej wody i włóż do miski wolnowaru.

Dodaj sól, cukier i mleko. Gotuj danie przez godzinę w trybie "owsianka mleczna".

5-7 minut przed końcem dodaj masło i wymieszaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy