Fasola w puszkach jest idealna do tego przepisu. I nie możesz go nawet spłukać-po prostu spuść płyn ze słoika. W połączeniu z ziołami i dressingiem nada potrawie jasny smak i przyjemną konsystencję.
Składniki
- fasola (puszka) – 1 Bank
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- Zieleń - 0.5 pęczek
- papryka - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- suszone chili - 1 szczypta
- sól - 0.5 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ocet balsamiczny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj zioła, zieloną cebulę, zwykłą cebulę i czosnek.
Pokrój paprykę nieco grubiej, dodaj fasolę i dopraw sałatkę.
Dopraw oliwą z oliwek i skrop octem balsamicznym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy