Mimo że przepis wykorzystuje majonez, sałatka nadal jest lekka. Moja rodzina po prostu go uwielbia, więc na wszystkie święta przygotowuje się bezwarunkowo. Delikatniejszą wersję sałatki uzyskuje się z jaj przepiórczych.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 200 g
- awokado (dojrzały) – 1 rzecz
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- ogórki - 3 kawałki
- majonez - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę i ogórki w kostkę.
Jajka, awokado obierz i posiekaj.
Wszystko wymieszaj, dodaj zmielony pieprz, sól i dopraw majonezem.
Gotowe danie można ozdobić świeżymi ziołami lub liśćmi sałaty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy