Ta sałatka jest całkowicie zgodna ze swoją nazwą. Apetyczny, piękny i satysfakcjonujący jest w stanie zamienić każdy posiłek w prawdziwe wakacje. Gotuję z kawiorem szczupakowym, jest smaczny i niedrogi. Możesz dodać dowolny, który Ci się podoba.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 250 g
- jaja przepiórcze (gotowane) – 6 sztuk
- ikra szczupaka - 1 art.
- kapary - 2 łyżeczka
- oliwki (bez pestek) – 100 g
- Zieleń (Dowolna) – 20 g
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- olej kukurydziany - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę, warzywa i obrane jajka przepiórcze.
Wszystko wymieszaj, dodaj kapary, oliwki, mielony pieprz i sól.
Dopraw sałatkę olejem, sokiem z cytryny i delikatnie wymieszaj.
Połóż sałatkę na ładnym talerzu i dodaj kawior szczupakowy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy