Najczęściej zaleca się dodanie co najmniej odrobiny mąki i co najmniej jednego jajka do mięsa mielonego w celu uzyskania konsystencji i lepkości. Ale w rzeczywistości można się bez nich obejść. A potem powiem ci, co zrobić z kurczakiem, aby kotlety się nie rozpadły.
Składniki
- mielony kurczak - 400 g
- skrobia - 1 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l
- Zieleń - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ostrożnie ubij mięso mielone, aby było lepkie.
Posiekaj cebulę i zioła, dodaj do niej.
Dodaj tam łyżkę oleju i skrobi, dopraw i wszystko wymieszaj.
Uformuj małe placki mokrymi rękami i piecz w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy