dania główne 11.08.2022

kasza manna na wodzie w powolnej kuchence

15 min
4 porcje
Kasza manna na wodzie w powolnej kuchence
New Africa, stock.adobe.com
0

Uniwersalny podstawowy przepis na każdy dzień! Do smaku radzę dodać kilka łyżek skondensowanego mleka, miodu lub ulubionego dżemu do takiej kaszy manny. Jednocześnie podawaj ze świeżymi jagodami, owocami, orzechami lub startą czekoladą.

Składniki

  • Manka - 0.5 szklanki
  • woda - 3 szklanki
  • cukier - 1.5 art.
  • masło - 20 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wlej kaszę mannę z cukrem do miski wolnowaru.

Gotuj przez 10 minut w trybie owsianki.

Wymieszaj, dodaj masło i gotuj przez kolejne 2-3 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy