dania główne 06.04.2022

kotlety z kurczaka z filetem z uda

50 min
4 porcje
Kotlety z kurczaka z fileta z uda
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Jeśli zwykły filet z kurczaka jest dla ciebie suchy, koniecznie wypróbuj filet z uda. Jest to bardziej tłuste i soczyste mięso o bardziej wyrazistym smaku. W przeciwnym razie kotlety są z niego przygotowywane w ten sam sposób. Mówię więcej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel kurczaka i cebulę za pomocą maszynki do mięsa.

Dodaj przyprawy, jajko i bułkę tartą do uzyskania konsystencji.

Uformuj placki i zwiń pozostałą bułkę tartą.

Smażyć na patelni na złoty kolor, a następnie piec w piekarniku przez 15-20 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy