Jeśli zwykły filet z kurczaka jest dla ciebie suchy, koniecznie wypróbuj filet z uda. Jest to bardziej tłuste i soczyste mięso o bardziej wyrazistym smaku. W przeciwnym razie kotlety są z niego przygotowywane w ten sam sposób. Mówię więcej!
Składniki
- udka z kurczaka (filet) – 500 g
- cebula - 1 rzecz
- jaja kurze - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- bułka tarta - 0.5 szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel kurczaka i cebulę za pomocą maszynki do mięsa.
Dodaj przyprawy, jajko i bułkę tartą do uzyskania konsystencji.
Uformuj placki i zwiń pozostałą bułkę tartą.
Smażyć na patelni na złoty kolor, a następnie piec w piekarniku przez 15-20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy