Młoda cukinia świetnie komponuje się z innymi podobnie młodymi warzywami. Na przykład z ziemniakami. W dalszej części przepisu powiem ci, co zrobić, aby upiekły się jednocześnie i równomiernie. A co jeszcze możesz uzupełnić taką zapiekankę.
Składniki
- młoda cukinia - 600 g
- młode ziemniaki - 600 g
- parmezan - 80 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- masło - 2 art.
- czosnek - 3 ząbki
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cukinię i ziemniaki na małe kostki.
Wymieszaj z posiekanymi ziołami, zmiażdżonym czosnkiem, stopionym masłem, przyprawami i ziołami.
Posyp wszystko startym parmezanem i wyślij zapiekankę do piekarnika na 40-45 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy