dania główne 22.01.2022

klopsiki w soku pomidorowym

1 godz. 0 min.
4 porcje
Klopsiki w soku pomidorowym
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Wśród dziesiątek sposobów przygotowania sosu klopsikowego oferuję ten przepis z sokiem pomidorowym. Ze względu na to, że jest wystarczająco płynny, mięso będzie dobrze duszone i będzie bardzo soczyste i delikatne. A dla smaku i aromatu dodaj kilka liści laurowych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor. Dodaj do niego zmiażdżony czosnek i mąkę i wymieszaj.

Wlej sok pomidorowy, dobrze wymieszaj sos, dodaj liść laurowy i gotuj przez 5 minut.

Połącz mięso mielone, jajko, bułkę tartą i włoskie zioła. W razie potrzeby dodaj inne przyprawy i zioła do smaku.

Uformuj małe klopsiki i smaż je na złoty kolor ze wszystkich stron.

Klopsiki włożyć do formy, zalać sosem, przykryć folią i wstawić do piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Udekoruj danie posiekanymi ziołami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy