Zamiast po prostu dodać warstwę mielonego mięsa do zapiekanki ziemniaczanej, proponuję zrobić z niej klopsiki. Używam kurczaka, ponieważ piecze się szybciej i można nawet niczego nie smażyć.
Składniki
- ziemniaki - 700 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- śmietana - 200 ml
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ser - 100 g
- pietruszka - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel filety z kurczaka w blenderze, dopraw i uformuj klopsiki.
Drobno posiekaj ziemniaki i cebulę, włóż do formy i ułóż tam klopsiki.
Posyp wszystko posiekaną natką pietruszki, wlej śmietanę i przykryj naczynie startym serem.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy