dania główne 22.01.2022

pieczona makrela z ziemniakami pod serem

1 godz. 20 min.
4 porcje
Pieczona makrela z ziemniakami pod serem
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Jeśli potrzebujesz pełnowartościowego dania dla całej rodziny-możesz upiec taką makrelę z ziemniakami pod serem. Przepis jest bardzo prosty, więc z łatwością poradzi sobie nawet po ciężkim i pracowitym dniu. Ponadto, ze względu na tę samą prostotę i zrozumiałość, na pewno spodoba się Twoim bliskim.

Składniki

  • ziemniaki - 500 g
  • makrela - 2 kawałki
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 2 łyżeczka
  • ser - 100 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj ziemniaki i gotuj do połowy ugotowane.

W tym czasie obierz i pokrój makrele na porcje. Obtocz go w przyprawach.

Włóż ziemniaki i ryby do formy, skrop oliwą z oliwek.

Piec 30 minut w 200 stopniach pod folią.

Posyp naczynie startym serem i odłóż z powrotem do piekarnika na kilka minut, aby się rozpuścił.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy