dania główne 22.01.2022

chrupiące ziemniaki w stylu wiejskim

30 min
4 porcje
Chrupiące ziemniaki w stylu rustykalnym
Atlas, stock.adobe.com
0

Jaki powinien być idealny ziemniak w stylu wiejskim? Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, umiarkowanie słone i niezbyt tłuste. Zgodnie z tym przepisem ziemniaki są dokładnie takie. Spróbuj i to danie będzie często pojawiać się na stole.

Składniki

  • ziemniaki - 500 g
  • papryka - do smaku
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
  • Olej roślinny - 3 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ziemniaki dokładnie opłucz, osusz i pokrój w małe kliny.

Rozgrzej olej na patelni, włóż ziemniaki i smaż przez 5-7 minut.

Przykryj blachę do pieczenia folią, przenieś ziemniaki, posyp solą, mielonym pieprzem i papryką.

Piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy