Zapiekanki prawie zawsze wymagają wypełnienia. Po pierwsze, jest to konieczne, aby danie nie było zbyt suche po upieczeniu. Po drugie, jest to rodzaj spoiwa, aby zapiekanka się nie rozpadła. Nadzienie jajeczne to najbardziej wszechstronna opcja.
Składniki
- ziemniaki - 700 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- majonez - 100 ml
- jaja kurze - 4 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka na małe kawałki, a cebulę na pióra.
Wymieszaj z majonezem i przyprawami i włóż do formy.
Ułóż ziemniaki pokrojone w plastry na wierzchu.
Ubij jajka, napełnij zapiekankę i włóż do piekarnika na 40-45 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy